Harz met Flair

Bad Sachsa

Bad Sachsa is een kleine stad op de zonnige en lieflijke zuidelijke rand van de Harz en ligt te midden van tot 600 meter hoge bergen. Het officiële kuuroord Bad Sachsa is vooral voor toeristen die een heilzame vakantie zoeken, interessant. Maar daarnaast is het ook een goed startpunt voor het maken van wandel-, nordic walking-, mountainbike- en – in de winter – langlauftochten. 

 

 

     

Nationaalpark Harz

De flora en fauna in de Harz kennen een grote mate van biologische diversiteit. Dit is mede te danken aan de grote hoogteverschillen in het middelgebergte. Dit strekt zich van rivierdalen in het voorland tot aan de boomgrens in de Harz. Ook de klimatologische omstandigheden hebben een grote invloed op de planten en dieren die er leven. 

 

 
     

Wandelen

De Harz is een geliefd wandel-en fietsgebied. Ooit stond de Harz voor mijnbouw en hekserij. De kompels zijn verdwenen, in tegenstelling tot de heksen, die zelfs hun naam gaven aan één van de mooiste Duitse wandelroutes: de Harzer Hexenstieg. Een groot deel van de Harz is beschermd natuurgebied waarin het genieten is voor buitenmensen. 

 

 
     

Wintersport

In Bad Sachsa beleeft u een geweldige wintersportvakantie voor jong en oud. Het skigebied is bekend door de lokale Ravensberg met zijn 4400 meter bergafwaarts routenetwerk. De berg biedt 9 afdalingen en 3 liften, downhill milde tot matige moeilijkheidsgraad. Vanaf de Ravensberg heeft u een prachtig uitzicht op de hoogste berg in het noorden van Duitsland, "de Brocken". Afhankelijk van het weer kunt u op woensdagen en vrijdagen genieten van nachts skiën onder de lampen.